Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ayyüce Türkeş’e Mezarlıkta Şok Saldırı: “Hâlâ Neden Olduğunu Anlamış Değilim”
İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, babası Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret ettiği sırada bir grubun saldırısına uğradı. 3 Mayıs Türkçülük Günü vesilesiyle gerçekleşen ziyaretin ardından Taş’tan ilk açıklama geldi. Karanlıkta kameralar karşısına geçen Türkeş, “Arkamı döndüğümde yumruklar havada uçuşuyordu. Korumamı ve şoförümü darp ettiler. Bunun neden yaşandığını hâlâ anlayamıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kabrin Başında Gerginlik

MHP’nin kurucusu ve Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden biri olan Alparslan Türkeş’in kabri başında gerçekleşen bu olay büyük tepki topladı. Ayyüce Türkeş, akşam saatlerinde gerçekleştirdiği ziyarette saldırıya uğradığını belirtirken, saldırgan grubun Ülkü Ocakları ile bağlantılı olduğu iddia edildi. Olay sonrası bölgeye güvenlik güçleri yönlendirildi ve mezarlık çevresinde yoğun önlemler alındı. Bir süre kabir başında abluka altında kalan Ayyüce Türkeş, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

“Burası Herkesin Ortak Değeri”

Olay sonrası basın mensuplarına konuşan Taş şu sözleri kaydetti:
"Bugün 3 Mayıs Türkçüler Günü. Hepimizin günü kutlu olsun. Bu vesileyle babamın kabrine gelmek istedim. Ancak arabayla içeri alınmadım, yürüyerek giriş yaptım. Ardından olanlar inanılır gibi değildi. Arkamı döndüğümde kavga başlamıştı. Koruma görevlim ve şoförüm yumruklandı. Burası Türkiye’ye mal olmuş bir liderin mezarı. Herkesin ziyaret etme hakkı vardır. Hele ki 3 Mayıs gibi bir günde kimse engellenemez.”

“Bu Mezarda Söz Türkeş Ailesinindir”

Ayyüce Türkeş, babasının mezarıyla ilgili karar merciinin sadece ailesi olduğunu vurguladı:
"Kimse Türkeş ailesi ile halkın arasına engel koyamaz. Burası kamusal bir mekandır ve buraya gelen hiç kimsenin dışlanması kabul edilemez. Olay beni derinden üzdü. Umuyorum ki bir daha kimse bu şekilde bir muameleyle karşılaşmaz."

Kaynak: SonDakika.com
Lord Erenify sunar...

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri: MyBB, Yazılım: © 2002-2025MyBBGroup MyBB