Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trump'tan İstanbul Zirvesi Yorumu: “Perşembe Günü Ben de Gelebilirim”
ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü İstanbul’da düzenlenecek olan Ukrayna-Rusya zirvesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trump, "İstanbul’daki buluşma oldukça kritik. Bu toplantıdan olumlu sonuçlar çıkabileceğine inanıyorum. Belki ben de Perşembe günü orada olabilirim." dedi.

Orta Doğu turu öncesi Beyaz Saray’da gazetecilere konuşan Trump, Rusya-Ukrayna gündemi ve yaklaşan İstanbul görüşmesine dikkat çekti.

“İstanbul’daki Toplantı Çok Önemli”

Trump, 15 Mayıs Perşembe günü yapılması planlanan Ukrayna-Rusya buluşması hakkında, “Bu görüşmenin gerçekleşmesi için yoğun çaba gösterdim. İyi sonuçlar doğurabileceğini düşünüyorum. Putin ve Zelenskiy’nin katılımı önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliği bu süreçte çok kıymetli.” ifadelerini kullandı.

Putin ve Zelenskiy İstanbul'da Buluşacak mı?

Rusya ile Ukrayna yetkilileri, 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da yeniden müzakere masasına oturmak üzere uzlaştıklarını bildirmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kısa süre önce yaptığı açıklamada, 2022 sonunda yarım kalan görüşmelerin devamı için İstanbul’u önerdiklerini ifade etmişti: “İstanbul’da, geçmişte kesilen müzakerelerin ön şartsız şekilde kaldığı yerden başlamasını öneriyoruz.”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’ya kalıcı ve tam bir ateşkes çağrısı yaptıklarını hatırlattı: “Diplomasi için uygun ortamı sağlamak adına derhal ateşkese ihtiyaç var. 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da Putin’i bekliyor olacağım. Umarım bu kez kaçamak olmaz.”

Kaynak: SonDakika.com
Lord Erenify sunar...

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:

Türkçe Çeviri: MyBB, Yazılım: © 2002-2025MyBBGroup MyBB