Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kod mu, konfor mu?
Selam dostlar,
Bugün iki farklı dünyayı masaya yatırıyoruz: Kali Linux ve Windows!
Biri siber güvenlik uzmanlarının, pentester’ların, beyaz şapkalı hacker’ların kutsal terminali...
Diğeri ise çoğumuzun ilk tanıştığı, oyun oynadığı, mavi ekranla sinir olduğu meşhur sistem: Windows!
Peki bu iki sistem arasında ne gibi farklar var? Neden bazıları “Kali candır!” derken, diğerleri “Windows’suz hayat düşünemem” diyor? Hadi bakalım:

?️ 1. Amaçlar Dünyası:
  • Kali Linux: Temel olarak etik hacker’lar, ağ güvenliği uzmanları ve siber güvenlik meraklıları için tasarlanmış. İçinde yüzlerce saldırı/test aracı yüklü geliyor (Nmap, Wireshark, Metasploit vs.).
  • Windows: Genel kullanım için tasarlanmış bir işletim sistemi. Oyun, ofis işleri, film, müzik... Ne ararsan var. Ama güvenlik testleri için pek uygun değil.

? 2. Kullanım Kolaylığı:
  • Windows: Kullanıcı dostu arayüz, kurulum sihirbazları, bol bol tıkla-bitir işlemleri.
  • Kali Linux: Komut satırı bol, arayüz sade. Ne yaptığını bilmiyorsan kafan karışabilir. Ama öğrendikçe seni güçlendiren bir sistem.

? 3. Güvenlik:
  • Kali: Saldırı değil, test amaçlı! Güvenlik açıklarını bulmak, sistemleri analiz etmek için birebir.
  • Windows: Güncellemelerle kendini korumaya çalışıyor ama virüs ve malware saldırılarına daha açık.

? 4. Öğrenme Eğrisi:
  • Kali: “Bilen kullanır!” derler ya, işte öyle. Öğrenmesi biraz zaman ister ama sonunda ustalaşırsın.
  • Windows: “Herkes kullanır.” Rahat, anlaşılır, her yerde destek var.

? Peki sen hangi taraftasın?
    • Gündüz öğrenci, gece terminalde hacker mısın?
    • Yoksa “beni uğraştırmasın abi, Valorant açsın yeter” mi diyorsun?

Yorumlarda buluşalım.
Bu iki sistemin avantajlarını ve zorluklarını konuşalım. Belki bir gün Kali'yi Windows'a dual boot yaparsın, kim bilir? ?

Bul

Bence kali linux daha iyi windowsa göre. Örnek olarak ben windowsta minecraftta 200 fps alıyorum. Ancak linuxtayken 400+ fps alıyorum.
Lord Erenify sunar...

(05-03-2025, 12:02 PM)Lord Erenify yazdı: Bence kali linux daha iyi windowsa göre. Örnek olarak ben windowsta minecraftta 200 fps alıyorum. Ancak linuxtayken 400+ fps alıyorum.

Katılıyorum doğru
Bul

(05-03-2025, 12:01 PM)sadece sertaç yazdı: Selam dostlar,
Biri siber güvenlik uzmanlarının, pentester’ların, beyaz şapkalı hacker’ların kutsal terminali...
Diğeri ise çoğumuzun ilk tanıştığı, oyun oynadığı, mavi ekranla sinir olduğu meşhur sistem: Windows!
Peki bu iki sistem arasında ne gibi farklar var? Neden bazıları “Kali candır!” derken, diğerleri “Windows’suz hayat düşünemem” diyor? Hadi bakalım:

?️ 1. Amaçlar Dünyası:
  • Kali Linux: Temel olarak etik hacker’lar, ağ güvenliği uzmanları ve siber güvenlik meraklıları için tasarlanmış. İçinde yüzlerce saldırı/test aracı yüklü geliyor (Nmap, Wireshark, Metasploit vs.).
  • Windows: Genel kullanım için tasarlanmış bir işletim sistemi. Oyun, ofis işleri, film, müzik... Ne ararsan var. Ama güvenlik testleri için pek uygun değil.

? 2. Kullanım Kolaylığı:
  • Windows: Kullanıcı dostu arayüz, kurulum sihirbazları, bol bol tıkla-bitir işlemleri.
  • Kali Linux: Komut satırı bol, arayüz sade. Ne yaptığını bilmiyorsan kafan karışabilir. Ama öğrendikçe seni güçlendiren bir sistem.

? 3. Güvenlik:
  • Kali: Saldırı değil, test amaçlı! Güvenlik açıklarını bulmak, sistemleri analiz etmek için birebir.
  • Windows: Güncellemelerle kendini korumaya çalışıyor ama virüs ve malware saldırılarına daha açık.

? 4. Öğrenme Eğrisi:
  • Kali: “Bilen kullanır!” derler ya, işte öyle. Öğrenmesi biraz zaman ister ama sonunda ustalaşırsın.

Yorumlarda buluşalım.
Bu iki sistemin avantajlarını ve zorluklarını konuşalım. Belki bir gün Kali'yi Windows'a dual boot yaparsın, kim bilir? ?

knk bence linux daha iyi  çünkü linux daha iyi performans ve daha iyi bir savunma gösterir
femo sunar...
Bul

(05-04-2025, 01:40 PM)femo yazdı:
(05-03-2025, 12:01 PM)sadece sertaç yazdı: Selam dostlar,

?️ 1. Amaçlar Dünyası:

? 2. Kullanım Kolaylığı:

? 3. Güvenlik:

? 4. Öğrenme Eğrisi:

Yorumlarda buluşalım.

knk bence linux daha iyi  çünkü linux daha iyi performans ve daha iyi bir savunma gösterir

bencede
Lord Erenify sunar...

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri: MyBB, Yazılım: © 2002-2025MyBBGroup MyBB